2016. április 13., szerda

3.Fejezet: Az áruló, a bukott és a felemelkedett



3.Fejezet: Az áruló, a bukott és a felemelkedett

Superbi naplója

- Készen áll uram? – kérdezte Pratorum. A király Inanis faluba látogatott, hogy saját kezűleg végezzen ki egy bűnözőt. A választása a helyi maffia és alvilág legnagyobb fő alakjára esett, akit a Lótusz birodalmi varázshatóságok a tegnapi nap folyamán elkaptak. A bűnöző neve Vermis egy maszkos, sötét kalapos fickó.
- Mondhatjuk. Victoria elindult már? – kérdezte Superbi tanácsadóját.
- A húga már útnak indult felkeresni a hírhedt bérgyilkosokat. Uram mégis hogy képzeli kivégezni Vermis-t? – aggodalmaskodott Pratorum.
- Azzal maga ne törődjön. Az emberek már kint várnak rám nem maradhatok tovább. Menjünk. – mondta Superbi, majd elindult a kivégzés helyére.

A faluban lakó emberek összegyűltek a falu központjánál, ahol egy emelvényen nézhették végig a bűnös halálát. Az emberek nem tudták mit várhatnak. Gladio király idejében nem kellett emelvény, így arra is szükség volt, hogy felépítsenek egyet. Superbi fellépett az emelvényre, mire a közönség tapsviharral ünnepelte.
- Jó napot kedves polgáraink! Ma összegyűltünk, mert fontos teendőink vannak és fontos, hogy halják szavaimat. Apám halála még mindig mélységes gyásszal tölt el. – Ekkor Superbi megfordul és Pratorum szemébe néz ki megvető pillantással figyeli a királyt.
- Gondolom önöket is sújtotta a hír, és úgy hiszik nincs olyan ember aki megvédheti a birodalmat. Habár apám idejében nem volt bűn és gyilkosság mégis voltak szervezetek, amiket még apám legjobb kémei sem tudtak felderíteni. Viszont az új védelmi rendszert megreformáló jogokkal sikerült megerősíteni a birodalom haderejét. – ekkor Superbi hatásszünetet tart, mire a közönség tapsolni kezd.
- Szóval ma bebizonyítom önöknek, és a birodalmunknak, hogy vagyok elég erős a béke és harmónia megteremtésére. – Ekkor a maszkos alak kuncogni kezd, majd megszólal:
- Harmónia? Béke? Te akarsz apád nyomdokaiba lépni? Neki nem kellett bebizonyítania, hogy ő király csak meg kellett jelennie. Ölj meg, és mondd azt a népednek, hogy ezzel megmenekültek, pedig fogalmuk sincs mi közelit. – A közönséget sokkolta a maszkos ember beszéde. Sokan érdeklődve figyeltek, és néma csend alakult ki.
- ERŐSEBB VAGYOK! – Fakadt ki magából a király, mire a közönség megvető pillantásokat vetett Superbi-re, ki megihletődve vissza is fogta magát.
- Remélem nem sértettelek meg téged. Tudom, hogy a valósággal szembe nézni nem annyira egyszerű, de fogadd el, hogy nem lehetsz apád utódja, és hogy nem vagy király. – mondta Vermis.
- Mondta valaki, hogy kinyithatod a szád? – mondta ingerülten Superbi.
- Te miért nem nyitod ki a szád, és beszélsz a valódi problémákról? Példaképpen arról, hogy a gazdaság csődben van vagy arról, hogy Ő vissza tért? – a közönségből többen felháborodottak lettek, és sokan bekiabáltak olyan szövegeket, mint például: „árulja el az igazságot”.

Superbi előhúzta vékony, lila színű kardját. Készült levágni a bűnöző fejét, amikor is hirtelen felbukkant előtte egy arany maszkot viselő alak ki a kardot kikapta a király gyenge kezeiből és az egyik közeli fába állította egy dobással. A területet ellepte a több, mint ötven arany maszkot viselő, fekete csuklyás alak. A közönség rémülten szorosan az emelvény előtt összetömörült.
- De mégis? Hol vannak a katonáim? – kérdezte döbbent arccal a király. Megfordult Pratorumot keresve ki eltűnt az eddigi helyéről. Vermis kiszabadult a varázslattal ráhelyezett kötelektől, majd az összegyűlt nép elé állt kitárt karokkal.
- A maguk előtt álló király el fog bukni. Mielőtt azt hinnék, hogy mi a rossz oldalon állunk megnyugtatom önöket, hogy a mi érdekünk a birodalom jóléte. Az önök java is. Nem szeretnénk olyan világban élni, ahol nagyképű, zsémbes királyok uralkodnak felettünk, és döntenek az életünkről. Demokráciát, és egyenlő bánásmódot akarunk. Gladio uralkodó halálával véget ért a birodalom békés, és harmonikus kora. Sok gonosz és sötét erő fog eljönni, hogy bosszútájon vagy elvegye, amit megszerezett az évek alatt a világ. Én azt mondom, ne hagyjuk ezt az elnyomást. A királyé lehet a pénzünk? Ennek a vásári majomnak a kezébe helyeznék a gyermekik életét? Döntsenek mellettem. Döntsenek mellettünk. Mi vagyunk A REND! Mi vagyunk az EGYENLŐSÉG! Mi vagyunk a DEMOKRÁCIA! Mi vagyunk a RED! – Vermis és társai szórólapokat szanaszét hagyva eltűntek másodpercek alatt mire a varázshatóságok megérkeztek.
Az emberek többsége felvette a földön heverő lapokat, majd elmenekültek a helyszínről. Superbi belebámult az eseményekbe. Gyomra összeszorult, torkában óriási gombóc nehezítette a lélegzetvételt, szíve hevesen vert. Egyszer csak meglátott egy maszkos alakot ki még kitűnt a tömegből. Ez a maszk viszont más volt, mint a többi. Ez gyémántból készült. A maszkos alak lassan a maszkjához emelte kezét, majd leemelte azt. Az rámosolygó arcot látva Superbi végtagjai ellazultak, majd a padlón találta magát.
- Pratorum… - mondta, majd elájult. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése