2016. április 10., vasárnap

Előszó




A királyság naplói
Író: Roland W.

Előszó



A történet nyolc birodalomról szól. Lótusz birodalma, Zöld birodalma, Jég birodalma, Gomba birodalma, Rém birodalma, Elf birodalma és a Királyi birodalom. A Lótusz birodalomban található Amdea a szépséges királyság, aminek a története szerte a világon a legvarázslatosabb.


Réges régen homok fedte be a talajt. Kihalt és csöndes vidék volt a most ismert gyönyörűség. Erdők és folyók színezik be a táját ezen különleges területnek.
Amdea kiről a nevét kapta egy boszorkány volt, de nem egyszerű boszorkány. Ő volt minden idők legerősebbike. Mágiáját jóra használta, és ő volt a boszorkány klánok feje. Ám az ő nővére, Tenebris sötét mágiát használt, és ebben viszont ő volt a leghatalmasabb. Hosszú évek harcai után Tenebris belefáradt a folytonos vereségbe. Megtalálta, azt a fegyvert, amivel senki sem állhat az útjába. Felélesztette a múlt legnagyobb vadászát, és gyilkoló gépét az Ignis sárkányt. Varázslataival magához kötötte a sárkány életét, és így teljes mértékben irányítani tudta őt. Tenebris maga mögött ezután már csak pusztítást, bánatot, és halált hagyott, míg egy nap sor került arra, hogy Amdea harcba szálljon vele a tizenhárom boszorkány klánnal együtt. Ez volt az első olyan esett hosszú idő után, hogy a tizenhárom klán együtt harcol. De a sárkány erejével még több száz boszorkány sem tudott vetekedni. Mindent megtett volna Amdea, hogy legyőzze Tenebrist, de tudta hogy abba belehalna, így alternatív megoldást kereset. Helyváltoztató varázslatával egy kihalt vidékre érkezett. Földre rogyott, majd kezét a homokos talajba dugta. Minden erejét ami maradt, egyben az életét adta azért, hogy e kihalt vidéket gyönyörű helyé varázsolja. A homokkal borított talaj lassan beborította a zöld növényzet, majd Amdea utolsó leheletével egy védővarázslatot szórt a megteremtett alkotásra. Életét adta egy átokért, ami nem engedi be a területre a sötét lelkű lényeket és embereket. Halála után az emberek megmaradt része ide menekült. Tenebrist felbőszítette a harag és a düh. Sárkányával tomboltak és kikeltek magukból, hogy lerombolják Amdea teremtését, de mind hiába. Varázslat nem sértette meg a zöldellő vidéket.
A birodalom emberei és lényei mind Amdeába menekültek Tenebrist pusztítása elől. A romok között maradt kisebb csoportok viszont nem menekültek el, hanem egységbe rendeződve harcoltak. Az egyik csoport viszont kimagaslóan nagy hírnévre tett szert, amikor is annak vezetője megvédte az egyik nagy falut a sárkánytól. A Sárkány Szövetsége , ez volt a csoport neve és fővezérűk pedig nem más, mint Gladio Honorem volt. Egy talpig felszerelkezett, sötét hajú lovag volt. A katasztrófa előtti időkben is voltak háborúk, és ezen háborúk alatt Gladio apja vett részt, mint híres hadvezér, így senki sem csodálkozott fia tehetségén. Gladio viszont olyan különleges erőkkel is rendelkezett, amiről sokan nem tudtak. Kardját az első boszorkány szövetség kovácsoltatta a törpökkel a dühöngő hegyeken. A kard ereje nem támadásában, hanem a védekezésében van. Akár a villámcsapást is kivédi.
Tenebrist már nem csak Lótusz Birodalmát fenyegette tovább ment a Zöld Birodalomba. Így A Sárkány Szövetsége egyre nagyobb teret nyert a két birodalomban, és idővel egyesült az összes kisebb csoport, és így kialakult egy hatalmas hadsereg élén Gladio-val. Tudták, hogy a sárkány éppen Óriás faluba tart. A hadsereg megindult, hogy legyőzzék a hatalmas sárkányt. A haderő sokasága már az első percekben elesett. Bármit tettek, úgy tűnt, hogy semmi esélyük. Egyszer csak viszont Gladio kardja elkezdett ragyogni. A kardból egy fénycső robbant elő, amit a sárkány felé tartott. A sárkány kitárt szárnyakkal éget hamuvá. A megmaradt haderő ünneplésbe kezdett, de Gladio jól tudta, hogy ez még nem jelent semmit. Pár pillanat múlva a sötét boszorka ott teremt a csatamezőn. Dühöngő morajjal szabadította a sötétséget a seregre, amit Gladio kardja megfogott, és nem engedett. De minden erőnek megvannak a határai. A kard megrepedt egy picit. Gladio úgy hitte, hogy nincs tovább, és meghalnak. Ekkor viszont egy fehér fény suhant el fölöttük, és repült bele Tenebrist testébe. A boszorkány belülről éget hamuvá, és a fehér fény pedig vissza tért az égboltba. A hadsereg ünnepelt, és minden helyre állt. Az emberek vissza tértek falvaikba, és egy kevesen Amdea védett területén maradtak. Az emberek visszaépítették a lerombolt birodalmat. Amdeát pedig hivatalosan is főkirályságnak nevezték ki a királya pedig Gladio lett. 
Sok sok év eltelt e történések óta. Gladio elhunyt, és fia Superbi Honorem kapta meg a trónt. Történetünk pedig a koronázás utáni napon fog kezdődni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése